Selam millet, nasılsınız bakalım! Yıllardır buralardayız, ne geyikler döndü, ne forumlar eskitti. Bilgisayar karşısında saatlerimizi harcadığımız, bir hata kodu için Google'da solucan gibi kıvrılıp durduğumuz günler dün gibi aklımda. Hani o 'çözdüm ulan!' diye sevinç çığlıkları attığımız anlar... Şimdi bakıyorum da, ChatGPT denen zımbırtı çıktı, iki satır derdini yazıyorsun, çat diye çözüm geliyor. Özellikle yazılım tarafında falan, sanki bir anda 'senior' olmuşuz gibi hissediyoruz, değil mi?
Ama bu durum, bizim beynin problem çözme kaslarını tembelleştiriyor mu, yoksa bize daha büyük resme odaklanma şansı mı veriyor? Yani, bu hazır bilgi çağında, eskiden kendimiz ter döküp öğrendiğimiz o derin 'know-how' bilgisi eriyor mu, yoksa bambaşka yetkinliklere mi evriliyoruz? Gelecekte bizim gibi teknolojiyle iç içe olanların iş yapış şekillerini, mesleklerini nasıl etkileyecek bu durum? Bu yeni düzen bizi daha yaratıcı mı yapacak, yoksa sadece iyi prompt yazan 'operatorler'e mi dönüştürecek? Ne düşünüyorsunuz dostlar? Yorumlarınızı bekliyorum!