Neler yeni

🚪 Deneme Süresinde (İlk 2 Ay) Şirketten Ayrılmak Mantıklı Mı?

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Büyük umutlarla bir işe girdiniz ancak ilk 2-3 haftadan itibaren içerideki ortamın tamamen toksik olduğunu, vaat edilen hiçbir şeyin doğru olmadığını fark ettiniz. Deneme süresi yasal olarak sadece şirketin değil, sizin de şirketi deneme sürenizdir.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Birçok çalışan 'CV'mde kötü durur, dikiş tutturamadı derler' korkusuyla o toksik ortama aylarca katlanarak mental sağlığını feda ediyor. Oysa deneme süresi içinde tazminatsız ve ihbarsız olarak kapıyı çekip çıkma hakkınız yasal olarak mevcuttur.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Eğer içerideki kültür, değerlerinizle tamamen çelişiyorsa ve mobbing varsa, sürecin düzelmesini beklemeden ilk 2 ay içinde istifayı verip ayrılmak en mantıklı hamledir; bu kısa süreyi CV'nize yazmak zorunda bile değilsiniz.
• Ayrılma kararını vermeden önce İK veya üst yönetimle durumun düzeltilmesi adına dürüst bir geri bildirim toplantısı yapmayı da son bir şans olarak deneyebilirsiniz.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; bir işe girip ilk haftalardan pişman olup istifa eden var mı aramızda? Deneme süresi hakkı nasıl kullanılmalı?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?