Arkadaşlar selamlar! Nasılsınız, keyifler yerindedir umarım. Ya geçen oturmuş kahvemi içerken düşündüm de, bu akıllı telefonlar bildiğiniz hayatımızın CEO'su gibi çalışmaya başladı sanki, ne dersiniz? Eskiden sadece arama yapar, mesaj atardık. Şimdi sabah alarmından tutun da banka işlerine, yemek siparişine, toplantılara, hatta spor takibine kadar her şey onun üzerinden dönüyor. Resmen cebimizde birer kişisel asistan, danışman, hatta bazen patron gibiler. Peki bu durum sizce iyi mi, kötü mü? Yani gerçekten bu kadar şeye ihtiyacımız var mıydı, yoksa teknoloji şirketleri mi bize bu "ihtiyaçları" sürekli olarak pompaladı? Özellikle yeni bir model çıktığında o "kesinlikle almalıyım" hissi... Ben bazen fazla geldiğini, biraz da kontrolü ele geçirdiklerini düşünüyorum açıkçası.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Telefonunuzun hayatınızdaki yeri tam olarak ne? Bir günlüğüne internetsiz kalsanız panikler misiniz, yoksa derin bir nefes alıp huzur mu bulursunuz? En çok hangi özelliğini kullanıyorsunuz ve sizce bu "akıllı telefon bağımlılığı" nereye gidiyor, yorumlarınızı merak ediyorum!