Neler yeni

Türk Altın'dan genç madencilere burs ve Ar-Ge desteği

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
27,673
Tepkime puanı
0
Puanları
0
f044408a39a83e3f9015ce707d5c0b1577eb9bcff1fb7df339868dfecaef2ad0.webp


Türk Altın Genel Müdürü Abdurrahman Alp Beyaz, madenciliğin savunma sanayisi ve ekonomi için kritik rolüne dikkat çekerek gençlere yönelik yeni burs ve Ar-Ge projelerini açıkladı. Şirket, yerli üretimi artırarak cari açığa katkı sağlamayı hedefliyor.

Türk Altın Genel Müdürü Abdurrahman Alp Beyaz, madencilik sektörünün Türkiye'nin savunma sanayisi ve genel ekonomi politikaları üzerindeki stratejik etkilerini değerlendirdi. Madenciliğin sadece hammadde üretimi değil, yüksek teknolojiye geçişin temel taşı olduğunu belirten Beyaz, İHA, SİHA ve füze gibi savunma sanayisi ürünlerinin üretiminde kullanılan bileşenlerin yerli madenlerden elde edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Şirket, mühendislik ve madencilik alanında kariyer hedefleyen gençleri desteklemek amacıyla kapsamlı programlar başlattı. Bu kapsamda hayata geçirilen Geleceğin Madencileri burs programı, üniversite sınavında dereceye giren öğrencilere 12 ay boyunca aylık 20 bin lira destek sağlıyor. Beyaz, bursiyerlere sadece finansal destek vermekle kalmadıklarını, aynı zamanda şirket bünyesinde mentorluk ve saha stajı imkanları sunduklarını ifade etti.

Ayrıca yurt dışı eğitim bursu ile 6 öğrencinin tüm barınma, okul ve yaşam masraflarını karşılayan Türk Altın, bu öğrencilerin eğitimlerini tamamladıktan sonra şirket bünyesinde istihdam edilmesini hedefliyor.

TEKNOFEST ile kurulan iş birliği çerçevesinde yeni bir Ar-Ge merkezi kurduklarını belirten Beyaz, gençlerin geliştirdiği projelerin ticarileştirilerek gerçek hayata yansıtılmasını amaçladıklarını söyledi. Madenciliğin tarih boyunca medeniyetlerin gelişiminde belirleyici olduğunu hatırlatan Beyaz, yerli altın ve hammadde üretiminin artırılmasının cari açığın kapatılmasında kritik bir rol oynadığını belirtti.

Beyaz, savunma sanayisindeki başarının sürdürülebilir olması için bu alanda kullanılan madenlerin yerli imkanlarla çıkarılması, işlenmesi ve uç ürüne dönüştürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

"Cari açığımıza ve ekonomi politikalarımıza katkı sağlıyoruz"
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet →
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
⭐
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst