Neler yeni

14 Ağustos 2026 Resmi Gazete kararları yayımlandı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
e32079307d3e7b1ef0ccfd4049911238c2992f9ea14bdb8d5bfd1d3eec4e4e78.webp

14 Ağustos 2026 tarihli Resmi Gazete'de çeşitli yönetmelik değişiklikleri ve kurul kararları yer aldı. Kamu kurumlarının düzenlemeleri ile eğitim ve ticaret alanındaki güncellemeler kamuoyuna duyuruldu.

14 Ağustos 2026 tarihli Resmi Gazete, kamu yönetimi ve sektörel düzenlemeleri içeren yeni kararlarla yayımlandı. Yürütme ve idare bölümünde yer alan düzenlemeler arasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik dikkat çekiyor. Aynı zamanda eğitim alanında, Demiroğlu Bilim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nde de güncellemeler gerçekleştirildi.

Tebliğler kısmında ise ticari hayatı yakından ilgilendiren düzenlemeler öne çıkıyor. Geçici ithal edilen kara taşıtlarına yönelik gümrük kuralları, hububat ve baklagil depolama esasları ile ithalatta haksız rekabetin önlenmesine dair tebliğler yürürlüğe girdi. Ayrıca lisanslı depo işletmelerinin kuruluş izinlerine ilişkin süreçlerde de yeni düzenlemeler yapıldı.

Kurul kararları kapsamında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 13 Ağustos 2026 tarihli kararı ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 6 Ağustos 2026 tarihli kararı resmiyet kazandı. Gazetenin ilan bölümünde ise yargı kararları, ihale duyuruları ve Merkez Bankası tarafından belirlenen günlük döviz kurları ile devlet iç borçlanma senetlerinin değerleri yer aldı. Vatandaşlar ve ilgili sektör temsilcileri, yayımlanan bu yeni mevzuat değişikliklerini takip ederek süreçlerini güncelleyebilecekler.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

RESMİ GAZETE KARARLARI 14 AĞUSTOS 2026: Resmi Gazete atamaları neler? Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Ankara merkezli yürütülen suç örgütü soruşturmasında 37 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ele geçirildi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?