- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,669
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aksaray'da su kaynaklarının kuruması nedeniyle terk edilen köyde, 72 yaşındaki Selami Salman 11 yıldır yalnız yaşamını sürdürüyor. Salman, tüm zorluklara rağmen köyündeki huzurlu yaşamından memnun olduğunu belirtiyor.
Aksaray'ın merkeze bağlı Gözlükuyu köyü, yıllar önce yaşanan ciddi su sıkıntısı nedeniyle sakinleri tarafından terk edildi. Hasan Dağı'nın eteklerinde kurulu olan ve 180 haneden oluşan köy, su kaynaklarının kuruması ve yerleşim yerinin yüksek rakımda bulunması sebebiyle 11 yıl önce devlet desteğiyle boşaltıldı. Köy halkı, yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki yeni yerleşim alanlarına taşınırken, 72 yaşındaki Selami Salman köyünden ayrılmamayı tercih etti.
Yedi çocuk babası olan ve 14 yıl önce eşini kaybeden Salman, 11 yıldır 180 hanelik köyde iki odalı evinde tek başına hayatını sürdürüyor. Geçmişte köyde yaşanan göç sürecine rağmen kendi düzenini kuran Salman, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için hava koşullarının uygun olduğu zamanlarda çevre köylere veya Aksaray merkeze giderek alışverişini yapıyor. Valilik tarafından sağlanan destekle su sorunu çözülen Salman, elektriğinin de bulunduğunu ifade ediyor.
Yalnız yaşamın zorluklarına alıştığını belirten Salman, çocuklarının ve dostlarının kendisini sık sık ziyaret ettiğini, ancak günün sonunda köyde yine tek başına kaldığını dile getiriyor. Kendi ifadesiyle, "Bu köyde tek yaşayan adam benim" diyen Salman, köyündeki sessizlikten ve huzurdan memnun olduğunu vurguluyor. Çevresine karşı iyi niyetli olduğu sürece huzurunun bozulmayacağına inanan Salman, 72 yıllık yaşamının büyük bir kısmını geçirdiği bu topraklarda, modern hayatın karmaşasından uzak bir şekilde yaşamına devam ediyor. Köyün ıssızlığına rağmen korku duymadığını belirten Salman, misafirlerini ağırlamaktan ve kendi rutinini sürdürmekten geri durmuyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Herkes köyü terk etti, o gitmedi. 72 yaşındaki Selami dede 11 yıldır tek başına yaşıyor
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Gençlerbirliği teknik direktörü Metin Diyadin, istifa kararında ısrarcı olması üzerine kulüple yollarını ayırdı. Başkan Haydar Arda Çakmak, yeni teknik direktör seçimi için acele etmeyeceklerini belirtti.