Arkadaşlar selam! Nasılsınız, keyifler nasıl? Bugünlerde aklıma takılan bir şeyi sizinle dertleşmek istedim. Hani şu 2000'li yılların başı, internet yeni yeni yaygınlaşırkenki o mIRC odaları, MSN Messenger'ın bildirim sesleri, bir de tabii bizlerin aktif olduğu o eski forum dönemleri... Hatırlayanlar bilir, sanki o zamanlar internette daha bir samimiyet, daha bir içtenlik vardı, değil mi? Nicklerimizin arkasına sığınsak bile yazdığımız her şey daha bir gerçek, kurulan dostluklar daha bir sağlam geliyordu bana. Şimdiki sosyal medya karmaşasına bakınca, her şey çok daha 'gösteriş odaklı', 'beğeni peşinde' ya da 'bir şeyler satma derdinde' gibi geliyor. Sanki o eski, saf ve beklentisiz halini kaybettik internetin.
Ne bileyim, belki de yaşlandıkça her şey eskiye özlem duyulurmuş derler, ama bu sadece nostalji değil sanki. O zamanlar internette tanıştığımız insanlarla saatlerce sohbet eder, dertleşir, birbirimizin avatarını falan değiştirirdik. Şimdi ise hızlı bir beğeni, kısa bir yorum ve anında kaybolan bir içerik döngüsü var. Sizce de bu samimiyet farkı gerçekten var mı, yoksa biz mi abartıyoruz? O eski günleri özleyenler var mı aramızda, en çok neyini özlüyorsunuz? Bir de şimdiki internette o eski samimiyeti yakalayabildiğiniz, "işte bu hala eskisi gibi" dediğiniz köşeler, topluluklar var mı? Bekliyorum yorumlarınızı!