Arkadaşlar, KPSS Lisans sınavı için heyecanlı bekleyiş sona erdi! ÖSYM, 2024 yılı sınav takvimini nihayet açıkladı ve lisans oturumlarının ne zaman yapılacağı netleşti. Bu yıl Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek. Alan Bilgisi sınavları ise iki gün sürecek: 1. gün oturumu 20 Temmuz'da, 2. gün oturumu ise 21 Temmuz'da yapılacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) için de 8 Ağustos tarihi belirlendi. Yani önümüzde net bir takvim var, ona göre hazırlıklarımızı hızlandırabiliriz.
Başvurulara gelince, 2024 KPSS Lisans oturumları için başvurular 3 Mayıs ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak. Bu tarihler arasında başvurularımızı tamamlamamız gerekiyor, sakın kaçırmayın! Ayrıca, ön lisans ve ortaöğretim sınavları da bu yıl yapılacak. Ön lisans oturumu 1 Eylül'de, ortaöğretim oturumu ise 15 Eylül'de. Ancak bu konu başlığımız lisans olduğu için şimdilik onlara çok değinmiyorum.
ÖSYM'nin bu duyurusuyla birlikte, kamu kurumlarında görev almak isteyen binlerce aday için yol haritası çizilmiş oldu. Her yıl düzenlenen lisans oturumları, memur adayları için büyük önem taşıyor. Bu sınavlar, kariyer planlarımızın önemli bir parçası ve hepimiz için belirleyici bir adım. Bu yüzden takvimi iyi takip edip, hazırlık sürecimizi en verimli şekilde değerlendirmeliyiz.
Peki sizler 2024 KPSS Lisans sınavı için nasıl bir hazırlık süreci izliyorsunuz? Hangi kaynakları kullanıyorsunuz veya özel bir çalışma stratejiniz var mı? Deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi bizimle paylaşır mısınız?