2026-2027 Dönemi Ücretli Öğretmenlik Başvuru Süreci Başladı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
a25e7dbdbf58fe635e9f1f1e0de2d303d8eb6aa425779070f82cbf9221865224.webp

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev almak isteyen adaylar için ücretli öğretmenlik başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuru tarihleri il ve ilçe müdürlüklerinin duyurularına göre farklılık gösteriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde 2026-2027 eğitim öğretim yılında ders ücreti karşılığında görev yapacak öğretmenlerin belirlenmesi süreci devam ediyor. Adaylar, görev almak istedikleri bölgedeki il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yayımladığı duyuruları takip ederek başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden tamamlayabiliyor.

Ücretli öğretmenlik başvuruları için tek bir merkezi tarih bulunmuyor. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, kendi ihtiyaç planlamaları doğrultusunda başvuru takvimlerini belirliyor. Bu nedenle adayların, görev yapmayı hedefledikleri ilçenin resmi duyurularını düzenli olarak kontrol etmeleri büyük önem taşıyor. Başvurular, e-Devlet platformu üzerinden çevrim içi ön başvuru formu doldurularak yapılıyor.

Ücretli öğretmenlik görevine başvurabilmek için adayların belirli kriterleri karşılaması gerekiyor. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak ve öğretmenlik mesleğini icra etmeye engel bir suç kaydına sahip olmamak yer alıyor. Ayrıca adayların sağlık durumlarının öğretmenlik yapmaya elverişli olması ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalışmıyor olması gerekiyor.

Eğitim durumu açısından ise adayların eğitim fakültesi, fen-edebiyat fakültesi lisans programlarından veya çocuk gelişimi önlisans programlarından mezun olmaları bekleniyor. İhtiyaç duyulması halinde diğer program mezunlarının da başvuruları değerlendirmeye alınabiliyor. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan adayların ise diplomalarının yurt içindeki kurumlara denkliğinin onaylanmış olması şartı aranıyor. Erkek adaylar için ise askerlik hizmetini tamamlamış, muaf tutulmuş veya askerliğini ertelemiş olma şartı bulunuyor.

Başvuru sonuçları ve görevlendirme süreçleri yine ilgili il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından adaylara duyuruluyor. Adayların başvuru ekranlarını ve resmi bildirimleri yakından takip etmeleri, süreçteki güncel gelişmelerden haberdar olmaları açısından kritik bir rol oynuyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI 2026: MEB ücretli öğretmenlik başvuru şartları neler? Ücretli öğretmenlik sonuç sorgulama ekranı

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?