Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2026-2027 eğitim takvimine göre okulların açılış ve tatil tarihleri netleşti. Öğrenciler ve öğretmenler için hazırlanan yeni dönem takvimi, eylül ayından haziran ayına kadar sürecek bir süreci kapsıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılına ilişkin çalışma takvimini kamuoyuyla paylaştı. Yeni dönem, öğretmenlerin mesleki çalışma programlarıyla 1 Eylül 2026 tarihinde başlayacak. Okul hayatına ilk adımı atacak olan minik öğrenciler için ise 7-11 Eylül 2026 tarihleri arasında uyum haftası etkinlikleri düzenlenecek.
Eğitim maratonunun resmen başlamasıyla birlikte tüm kademelerdeki öğrenciler, 14 Eylül 2026 tarihinde ders başı yapacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ara tatillerin devam edeceği vurgulanarak takvim detayları paylaşıldı. Buna göre, birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2026 tarihleri arasında beş gün süreyle uygulanacak. Eğitim öğretim faaliyetleri, 22 Ocak 2027 tarihinde birinci dönemin sona ermesiyle kısa bir süreliğine duraklayacak.
Öğrencilerin merakla beklediği yarıyıl tatili, 25 Ocak 2027 tarihinde başlayıp 5 Şubat 2027 tarihinde tamamlanacak. İkinci dönem ise 8 Şubat 2027 Pazartesi günü başlayacak. Bahar döneminde planlanan ikinci ara tatil ise 8-12 Mart 2027 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Yaklaşık dokuz ay sürecek olan yoğun eğitim maratonu, 25 Haziran 2027 tarihinde öğrencilerin karnelerini almasıyla sona erecek. Yaz tatili öncesinde son kez okul zillerini duyacak olan öğrenciler, üç aylık dinlenme sürecine girecekler. Bakanlık, çalışma takviminin öğrencilerin adaptasyon süreçlerini ve akademik verimliliklerini destekleyecek şekilde planlandığını belirtti.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Süper Lig'in ilk haftasında Amedspor ile Erzurumspor Diyarbakır'da kozlarını paylaşacak. Mücadeleyi hakem Halil Umut Meler yönetecek.