Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan 2026-2027 akademik takvimine göre okulların açılış ve tatil tarihleri netleşti. Öğrenciler ve öğretmenler için yeni dönem hazırlıkları eylül ayının başında start alacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği 2026-2027 eğitim öğretim yılına dair akademik takvimi kamuoyuyla paylaştı. Yeni dönem hazırlıkları kapsamında öğretmenlerin mesleki çalışmaları 1 Eylül 2026 tarihinde start alacak.
Eğitim hayatına ilk adımlarını atacak olan okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için düzenlenen uyum haftası etkinlikleri, 7 Eylül ile 11 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu süreç, minik öğrencilerin okul ortamına daha hızlı adapte olmalarını sağlamayı amaçlıyor. Tüm kademelerdeki öğrenciler için ise ders zili 14 Eylül 2026 Pazartesi günü çalacak.
Akademik takvim içerisinde yer alan tatil dönemleri de belirlendi. Buna göre, yarıyıl tatili 25 Ocak 2027 Pazartesi günü başlayacak ve 5 Şubat 2027 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ise 8 Şubat 2027 Pazartesi günü başlayarak eğitim sürecine devam edilecek. Ayrıca ikinci dönem içerisinde 8 Mart 2027 ile 12 Mart 2027 tarihleri arasında bir ara tatil dönemi daha uygulanacak.
Eğitim öğretim yılı, 25 Haziran 2027 Cuma günü tamamlanarak sona erecek. Veliler ve eğitimciler, planlamalarını bakanlığın duyurduğu bu tarihler doğrultusunda gerçekleştirebilecekler. Yeni dönemde öğrencilerin akademik başarılarını desteklemek adına çeşitli hazırlıklar sürdürülürken, takvimin tüm eğitim camiası için hayırlı olması temenni ediliyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası Ne Zaman Başlayacak? MEB Akademik Takvimi Açıklandı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.