Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı için okula uyum haftası tarihlerini açıkladı. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için uyum süreci 7 Eylül'de başlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan 2026-2027 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi, öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği uyum haftası tarihlerini netleştirdi. Yeni eğitim dönemine hazırlanan milyonlarca öğrenci için okul sıralarına dönüş süreci, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri adına bir hafta erken başlayacak.
Okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için düzenlenen uyum haftası, 7 Eylül 2026 Pazartesi günü başlayıp 11 Eylül 2026 Cuma günü sona erecek. Bakanlık, bu süreçte okul-aile iş birliğini güçlendirmek amacıyla velilere yönelik özel programlar da hazırlayacak. Böylece ebeveynlerin çocuklarının okul ortamına alışma sürecine aktif katılımı sağlanacak.
Tüm kademelerdeki öğrenciler için 2026-2027 eğitim öğretim yılının birinci dönemi, 14 Eylül 2026 Pazartesi günü başlayacak. Eğitim takviminin diğer önemli tarihleri ise şu şekilde planlandı:
Öğrencilerin okul ortamına daha kolay adapte olabilmeleri için tasarlanan uyum haftası, eğitim hayatına yeni adım atan çocuklar için kritik bir öneme sahip. Velilerin, belirlenen tarihlerde okul yönetimlerinin duyurularını takip etmeleri öneriliyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İngiltere Başbakanı Andy Burnham, Ukrayna'daki cephe hattında askerlerle bir araya gelerek gitar çaldı. Savaşın zorlu koşullarında gerçekleşen bu etkinlik, askerler için moral kaynağı oldu.