Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim dönemi için ilkokul 1. ve ortaokul 5. sınıf şube belirleme kura tarihlerini duyurdu. Veliler sonuçları e-Okul sistemi üzerinden takip edebilecek.
Yeni eğitim öğretim döneminin yaklaşmasıyla birlikte, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin şube ve öğretmen belirleme süreci netleşti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yönerge doğrultusunda, şube belirleme işlemleri uyum haftasının başlamasından önceki üç iş günü içerisinde okul müdürlükleri tarafından elektronik kura sistemiyle gerçekleştirilecek.
2026-2027 eğitim öğretim yılı uyum eğitimlerinin 7 Eylül 2026 Pazartesi günü başlayacağı göz önüne alındığında, kura çekimlerinin 2-4 Eylül 2026 tarihleri arasında yapılması planlanıyor. Sürecin tamamlanmasının ardından sonuçların 4 Eylül 2026 Cuma günü ilan edilmesi bekleniyor. Veliler, çocuklarının hangi şubede eğitim göreceğini ve sınıf öğretmenlerini, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekler. Ayrıca okul idareleri de kura sonuçlarını ilan ederek velileri bilgilendirecek.
Eğitim dönemi içerisinde şube değişikliği yapmak isteyen veliler için belirli kurallar uygulanmaktadır. İlkokul süresince velilerin yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere yazılı gerekçe ile şube değişikliği talep etme hakkı bulunmaktadır. Bu talepler, okulun fiziki imkanları ve mevcut öğrenci sayıları göz önünde bulundurularak değerlendirilir.
Şube değişikliği talebinde bulunan velilerin dilekçeleri öncelikle okulun rehberlik servisine yönlendirilir. Rehberlik servisi tarafından hazırlanan gerekçeli görüş raporu doğrultusunda, uygun görülen talepler e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak işleme alınır. Şube değişikliği yapılan öğrencilerin önceki şubelerine geri dönmeleri mümkün değildir. Ayrıca, şube değişikliği ile ilgili tüm evraklar, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında dört yıl boyunca okul müdürlükleri tarafından muhafaza edilecektir.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye otomotiv pazarında yılın ilk sekiz ayında satışlar düşüş gösterdi. SUV modelleri pazarın büyük kısmını oluşturmaya devam etti.