Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İlkokul ve ortaokul kademelerinde şube belirleme kuraları eylül ayında gerçekleştirilecek. Veliler sonuçları dijital sistem üzerinden takip edebilecek.
2026-2027 eğitim öğretim yılı için ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin şube belirleme kura işlemleri 2 ile 4 Eylül 2026 tarihleri arasında yapılacak. Sürecin tamamlanmasının ardından kura sonuçlarının 4 Eylül 2026 tarihinde ilan edilmesi planlanıyor.
Veliler, öğrencilerin yerleştirildiği şubeleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden T.C. kimlik numaralarını kullanarak öğrenebilecekler. Ayrıca, ilkokul eğitim süreci boyunca velilere yazılı gerekçe sunmaları şartıyla bir defaya mahsus olmak üzere şube değişikliği talep etme hakkı tanınıyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
CEV 2026 Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda yarı finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı, Sırbistan ile karşılaşacak. İstanbul'da oynanacak kritik mücadele 5 Eylül Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak.
EYT düzenlemesi dışında kalan çalışanların beklediği kademeli emeklilik konusunda henüz resmi bir yasal değişiklik bulunmuyor. Mevcut mevzuat, sigorta başlangıç tarihine göre belirlenen yaş ve prim şartlarını uygulamaya devam ediyor.
Türkiye genelinde meydana gelen sarsıntılar AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anlık olarak izleniyor. Vatandaşlar güncel deprem verilerine resmi kurumların sistemleri üzerinden ulaşabiliyor.