Neler yeni

2026-2027 KYK Yurt Başvuruları Başladı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
bea2ab01577ea2a2367625f0a3cd2695ac9b6302d7df0e143a0901a40a334a2c.webp

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen 2026-2027 dönemi KYK yurt başvuruları başladı. Öğrenciler 29 Ağustos tarihine kadar başvurularını tamamlayabilecek.

Üniversite eğitimine başlayacak binlerce öğrenci için beklenen KYK yurt başvuru süreci resmen başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılı için başvurular 25 Ağustos 2026 Salı günü saat 10.00 itibarıyla erişime açıldı. Başvuru işlemlerinin 29 Ağustos 2026 Cumartesi günü saat 23.59'da sona ereceği bildirildi.

KYK bünyesindeki yurtlar, sundukları imkanlara ve oda kapasitelerine göre 1. tipten 6. tipe kadar kategorize edilmektedir. Öğrencilerin tercih sürecinde dikkate aldığı bu sınıflandırmalar, banyo ve tuvalet kullanımı, oda genişliği ve donanım gibi kriterlere göre farklılık göstermektedir:

Öğrenciler, yurt seçimlerini yaparken bu kategorilerin sunduğu imkanları göz önünde bulundurmaktadır. 2026-2027 eğitim yılı için belirlenen güncel yurt ücretleri henüz resmi olarak açıklanmamış olup, öğrencilerin başvuru sürecini takip etmeleri önem arz etmektedir. Geçtiğimiz dönemde yurt ücretleri, oda tiplerine bağlı olarak 750 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik göstermekteydi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

KYK Yurt Odaları ve Oda Tipleri 2026-2027 KYK 1, 2, 3, 4, 5. ve 6. tip yurt kaç kişilik, nasıl?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Dünya genelindeki soyadı dağılımları incelendi. Türkiye'de en sık kullanılan soyadının zirvedeki yeri değişmedi.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?