- Katılım
- 14 Haz 2022
- Mesajlar
- 20
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 1
- AdminCP
- #1
2026 DÜNYA KUPASI'NDA KADER ANI: HIRVATİSTAN 1-0 GANA (İLK YARI SONUCU)
Beyler, L Grubu'nda tam anlamıyla bir satranç maçı izliyoruz! Turnuvaya tutunmaya çalışan Hırvatistan ile gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantileyen ama liderlik koltuğunu bırakmak istemeyen Gana karşı karşıya.Philadelphia’da oynanan maçın ilk yarısı 1-0 Hırvatistan üstünlüğüyle sona erdi.
Maçın Kırılma Anı ve Taktik Savaşları
- Kilidi Sučić Açtı: Carlos Queiroz'un Gana'ya oynattığı o meşhur, aşılması zor "alçak blok" savunmasını 30. dakikada Petar Sučić bozdu! Ceza sahasındaki hareketlilik sonrası ağları sarsan genç oyuncu, Hırvatları adeta ipten aldı.
- Modrić'in Son Dansı: 40 yaşındaki efsane Luka Modrić, orta sahada yine bir maestro gibi. Hırvatistan ilk maçtaki İngiltere mağlubiyetinin (4-2) ardından eleştirilmişti ancak bu maçta topa sahip olmayı başararak Gana’nın tehlikeli kontratak silahlarını (Iñaki Williams ve Semenyo) ilk yarıda iyi kilitlediler.
Gruptaki Canlı Puan Durumu (İlk Yarılara Göre)
Maç öncesinde Gana 4, Hırvatistan ise 3 puandaydı. Bu skor böyle biterse Hırvatistan puanını 6 yapacak ve liderlik için gözünü aynı saatte oynanan İngiltere - Panama maçına dikecek! Gana ise 4 puanda kalarak ikincilik koltuğuna gerileyecek.
Forum Ahalisine Sorular (Tartışmayı Başlatalım!)
- Carlos Queiroz ikinci yarıda bu savunma ağırlıklı oyunu bozup Iñaki Williams ve Jordan Ayew'i daha çok öne çıkarır mı? Gana'dan bir reaksiyon gelir mi?
- Hırvatistan skoru korumak için ikinci yarıda Gvardiol gibi isimleri oyuna alıp tamamen savunmaya mı çekilmeli, yoksa farkı ikiye çıkarmak için yüklenmeli mi?
- Sizce bu gruptan lider kim çıkar?