Neler yeni

2026 MEB Öğretmen Seminer Takvimi Açıklandı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
38b86938f0aa3163a8412eaa9c137b9fb9376f1eea9015855aed2779e9706181.webp

Milli Eğitim Bakanlığı, 2026 yılı Eylül dönemi öğretmen mesleki çalışma programının detaylarını duyurdu. Eğitimler çevrim içi ve yüz yüze olmak üzere iki aşamalı olarak planlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde öğretmenlerin katılım sağlayacağı mesleki çalışma programının takvimini resmen duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla hazırlanan program, Eylül ayı içerisinde iki farklı yöntemle yürütülecek.

Programın ilk aşaması 1 Eylül 2026 tarihinde başladı. 1-4 Eylül tarihlerini kapsayan ilk haftalık süreç, tamamen çevrim içi (online) olarak gerçekleştiriliyor. Öğretmenler, kendilerine tanımlanan eğitim içeriklerini ÖBA ve EBA platformları üzerinden takip edebilecekler. Bakanlık, öğretmenlerin bu içerikleri esnek zamanlı olarak 6 Eylül Pazar günü saat 23:59'a kadar tamamlayabileceklerini belirtti.

Mesleki çalışma takviminin ikinci haftası ise 7-11 Eylül 2026 tarihleri arasında uygulanacak. Bu dönemde eğitimler, öğretmenlerin görev yaptıkları okullarda yüz yüze gerçekleştirilecek. İkinci haftalık süreçte okul kurulu toplantıları, zümre çalışmaları ve yeni eğitim yılına yönelik okul içi hazırlıklar tamamlanacak. Öğrencilerin okula uyum süreçlerinin de yürütüleceği bu dönemle birlikte öğretmenler, yeni döneme tam hazırlık sağlamış olacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, mesleki çalışma programının tüm eğitim camiası için hayırlı olmasını dileyerek, yeni eğitim öğretim yılında görev alacak tüm öğretmenlere başarılar temenni etti. Bakanlık, sürecin verimli geçmesi adına gerekli tüm teknik altyapının hazır olduğunu ve okullardaki hazırlıkların bu takvime göre şekilleneceğini vurguladı.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden taraftar için Beşiktaş kaptanı Orkun Kökçü başsağlığı diledi. Kökçü, insan hayatının rekabetten daha değerli olduğunu vurguladı.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?