Neler yeni

2026 YKS Üniversite Kayıt Süreci Belli Oldu

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
032ee6134792c123a723002f6be0f43085865802fe2ead558807f5c8e7d0d51b.webp

2026 YKS sonuçlarına göre üniversiteye yerleşen adaylar için kayıt tarihleri ve gerekli belgeler açıklandı. İşlemler hem elektronik ortamda hem de şahsen yapılabilecek.

2026 YKS sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler için kayıt takvimi netleşti. Üniversite kayıtları 24-28 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Adaylar, elektronik kayıt işlemlerini 24-26 Ağustos 2026 tarihleri arasında e-Devlet kapısı üzerinden tamamlayabilecek. Kayıt sürecinde öğrencilerden mezun oldukları ortaöğretim kurumundan alınan diplomanın aslı veya onaylı bir örneği talep edilecek. Ayrıca, üniversitelerin belirlediği katkı payı veya öğretim ücretinin ödendiğine dair belge ile kurumların isteyebileceği diğer evrakların hazır bulundurulması gerekiyor. Kayıt işlemleri sırasında öğrencilerden 4,5 cm x 6 cm boyutlarında 12 adet vesikalık fotoğraf istenebileceği de belirtildi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

TÜRKSAT uydularındaki geçiş süreci, bazı kullanıcıların televizyon yayınlarının kesilmesine neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren bazı teknik servisler, basit bir frekans ayarı için yüksek ücretler talep ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısında bulunurken, AKOM İstanbul'da sıcaklıkların artacağını belirtti. Kars'ta ise yaz ortasında yağan dolu bölgeyi beyaza bürüdü.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre temmuz ayında trafiğe 207 bin 508 yeni taşıt eklendi. Toplam araç sayısı ise yılın ilk yedi ayında 1 milyonu aşkın artış gösterdi.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?