Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Yükseköğretim Kurulu, belirlenen yüzde 25'lik zam sınırına uymadığı iddia edilen 23 vakıf üniversitesi hakkında inceleme başlattı. Denetimlerde üniversitelerin öğrenim ücreti artışlarının mevzuata uygunluğu kontrol edilecek.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2026-2027 akademik yılı için vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik belirlenen ücret artış sınırına uyulmadığı gerekçesiyle harekete geçti. Kurumdan yapılan açıklamada, hazırlık ve birinci sınıf dışındaki öğrenciler için uygulanan öğrenim ücreti artış oranının yüzde 25'i geçmemesi yönünde alınan kararın bazı üniversiteler tarafından ihlal edildiği belirtildi.
YÖK Başkanlığına ulaşan çok sayıda ihbar ve şikayeti değerlendiren Yükseköğretim Denetleme Kurulu, söz konusu kuralı çiğnediği öne sürülen 23 vakıf üniversitesi hakkında resmi inceleme başlattı. Denetim süreci kapsamında, üniversitelerin belirlediği yeni dönem ücretleri ile öğrencilere yansıtılan zam oranları, ilgili mevzuat ve Yükseköğretim Genel Kurulu kararları ışığında mercek altına alınacak.
YÖK, daha önce yaptığı duyurularda öğrenci haklarını korumak adına gelen şikayetlerin ivedilikle işleme alınacağını vurgulamıştı. İnceleme sonucunda mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilen kurumlar hakkında gerekli idari işlemlerin yapılması bekleniyor. Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına denetimlerin titizlikle sürdürüleceği ve benzer ihbarların günlük olarak takip edileceği ifade edildi.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
23 vakıf yükseköğretim kurumu hakkında inceleme başlatıldı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Nvidia, yapay zeka destekli yeni görüntü işleme teknolojisi DLSS 5'i 3 Eylül'de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. RTX 50 serisi kartlara özel olan bu sistem, yüksek performans maliyetiyle dikkat çekiyor.