37 yıllık rahip aşkı için görevini bıraktı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
798fc41482a722606c41d02b81e7461ab1d954257587200597f49e1f3f28f221.webp

Almanya'da görev yapan Katolik rahip Andreas Unfried, zölibat kuralına uyum sağlayamadığını belirterek istifa etti. Uzun süredir gizli bir ilişki yaşayan Unfried, hayat arkadaşıyla evlenmek istediğini açıkladı.

Almanya'nın Oberursel kentinde bulunan St. Ursula Katolik cemaatinin uzun süreli rahibi Andreas Unfried, görevinden ayrılma kararı aldı. Limburg Piskoposu Georg Bätzing'e ilettiği mektupta, Katolik Kilisesi'nin zorunlu kıldığı zölibat yani cinsel perhiz ve bekarlık kuralını artık sürdüremediğini belirten Unfried, bu kararın kendisi için zorunlu bir adım olduğunu ifade etti.

Rahiplik görevini yıllarca büyük bir bağlılıkla yerine getirdiğini vurgulayan Unfried, ancak hayatının büyük aşkı olarak tanımladığı partnerinin desteği olmadan bu süreci devam ettiremeyeceğini belirtti. Emeklilik dönemine yaklaşırken artık ilişkisini gizlemek istemediğini dile getiren rahip, "Aşkım beni çağırıyor" diyerek duygularını paylaştı. Uzun yıllardır gizli tuttuğu birlikteliğini artık resmileştirmek ve partneriyle evlenmek istediğini duyuran Unfried, cemaatinde şaşkınlık yaratan bu kararın zamanla kabul görmesini umut ettiğini söyledi.

Kilise içindeki geleneksel kurallar ile kişisel yaşamı arasında bir tercih yapmak zorunda kalan Unfried, partnerinin kendisine gösterdiği sabır ve destek için minnettar olduğunu da sözlerine ekledi.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

'Aşkım beni çağırıyor' dedi: 37 yıllık Katolik rahip görevinden ayrıldı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın desteğiyle Çorum'da yürütülen Tarihi Kent Merkezi Projesi tamamlandı. Proje kapsamında meydan düzenlemesi yapılırken tarihi Dikiciler Arastası restore edildi.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?