Neler yeni

57 yıllık mücellit: Kur'anı Kerim ciltlemek bana huzur veriyor

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
mucellitlik-dha-2479040.jpg

Konya'da 57 Yıllık Mücellit Mahmut Sami Özcan: Kur'an-ı Kerim Ciltlemek Huzur Veriyor

Konya'da, babasından çocuk yaşta öğrendiği mücellitlik mesleğini 57 yıldır aralıksız sürdüren Mahmut Sami Özcan, Kur'an-ı Kerim ciltleme sanatıyla dikkat çekiyor. Küçük atölyesinde yıllardır yüzlerce esere hayat veren Özcan, kutsal kitabı ciltlemenin kendisine manevi bir huzur sağladığını belirtiyor.

Özcan, mesleğe olan bağlılığını ve bu zanaatın inceliklerini aktarırken, babasının sabırlı çalışmalarını örnek aldığını ifade etti. "Babam ciltleri sabırla yapardı. Biz de ona yardım ederdik, orada aşılamış demek ki," sözleriyle çocukluk yıllarından itibaren bu mesleğin kendisine nasıl öğretildiğini dile getiren usta, "Çocuk yaşta tamir yapmak, bizlere sabrı öğretti, bu işin özü sabır" şeklinde konuştu. Mahmut Sami Özcan'ın atölyesi, adeta zamanın durduğu, sabır ve özenin ön planda olduğu bir mekan olarak öne çıkıyor.

57 yıldır iğne iplikle, deri ve kâğıtla iç içe olan Mahmut Sami Özcan, özellikle Kur'an-ı Kerim'i eski haline getirme ve ciltleme işini büyük bir titizlikle yürütüyor. Her bir sayfanın ve cildin manevi değerini göz önünde bulundurarak çalıştığını vurgulayan Özcan, bu kutsal görevin kendisine yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda ruhsal bir tatmin ve içsel bir dinginlik sunduğunu kaydetti. Konya'da geleneksel zanaatların temsilcilerinden biri olarak görülen Özcan, nesilden nesile aktarılan bu değerli mesleği gelecek kuşaklara taşıma gayretinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?