Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
ABD Ticaret Bakanlığı, yılın ikinci çeyreğine ilişkin GSYH büyüme oranını yüzde 1,5 olarak açıkladı. Veriler, tüketici harcamaları ve yatırımların büyümeyi desteklediğini ortaya koydu.
ABD Ticaret Bakanlığı tarafından paylaşılan güncel verilere göre, ülkenin gayrisafi yurt içi hasılası nisan-haziran dönemini kapsayan ikinci çeyrekte yıllıklandırılmış olarak yüzde 1,5 oranında artış gösterdi. Daha önce açıklanan öncü verilerle uyumlu seyreden bu sonuç, ekonominin istikrarlı bir büyüme eğiliminde olduğunu doğruladı. Hatırlanacağı üzere, yılın ilk çeyreğinde ABD ekonomisi yüzde 2,1 oranında bir büyüme performansı sergilemişti.
Söz konusu dönemdeki ekonomik genişlemede, tüketici harcamalarındaki canlılık, ihracat hacmindeki yükseliş ve yatırımlardaki artış ana unsurlar olarak öne çıktı. Kamu harcamalarındaki gerileme ve ithalat kalemindeki artış ise büyüme oranını kısmen dengeleyen faktörler arasında yer aldı. İthalat ve tüketim harcamalarındaki yukarı yönlü revizyonlar, genel büyüme rakamında bir değişikliğe yol açmadı.
Enflasyon göstergelerinde de yukarı yönlü güncellemeler dikkat çekti. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi artışı yüzde 5,1 seviyesinden yüzde 5,3 düzeyine çekildi. Gıda ve enerji kalemlerinin hariç tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise yüzde 3,4'ten yüzde 3,6 seviyesine yükseltildi. Bu veriler, fiyat baskılarının yılın ikinci çeyreğinde bir önceki döneme kıyasla farklı bir seyir izlediğini gösteriyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Zorunlu Deprem Sigortası'nda 6 Eylül'den itibaren konut satışlarında alıcı ve satıcı işlemleri birbirinden ayrılıyor. Uzmanlar, iş yerlerinin DASK kapsamındaki durumu hakkında önemli uyarılarda bulunuyor.
Krom, yüksek sıcaklığa ve korozyona dayanıklılığı sayesinde paslanmaz çelikten kimya sanayisine kadar geniş bir yelpazede kullanılıyor. Türkiye, zengin krom yataklarıyla dünya üretiminde önemli bir konumda bulunuyor.