ABD'de Trump'ın başkanlık performansına yönelik destek azaldı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
0041f0c69adef69c61123abe177487aa96615e9e2761fe605a6d5d2fcef6fd2f.webp

The Economist ve YouGov tarafından gerçekleştirilen yeni bir anket, Donald Trump'ın başkanlık performansına yönelik kamuoyu desteğinin düşük seviyelerde seyrettiğini ortaya koydu. Seçmenlerin büyük çoğunluğu mevcut yönetim biçimini onaylamadığını ifade etti.

The Economist ve YouGov iş birliğiyle düzenlenen güncel bir kamuoyu araştırması, ABD Başkanı Donald Trump'ın görev performansına yönelik seçmen eğilimlerini gözler önüne serdi. Ağustos ayının ilk günlerinde 1589 katılımcıyla gerçekleştirilen çalışmada, Trump'ın başkanlık faaliyetlerini onaylayanların oranı yüzde 33 seviyesinde kaldı. Katılımcıların yüzde 62'si ise mevcut yönetim tarzını onaylamadığını belirtti.

Siyasi tercihlere göre ayrışan veriler, Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 79'unun Trump'a destek verdiğini gösterirken, Demokrat seçmenler arasında bu oran yüzde 4 gibi oldukça düşük bir seviyede gerçekleşti. Uzmanlar, özellikle ekonomi ve İran ile yürütülen dış politika süreçlerinin seçmenler arasındaki kutuplaşmayı artırdığına dikkat çekiyor.

Öte yandan, temmuz ayı sonunda Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan bir başka anket de benzer bir tabloyu yansıtmıştı. Söz konusu araştırmada Trump'ın performansını başarılı bulanların oranı yüzde 32 olarak ölçülmüştü. Bu veriler, başkanlık performansına yönelik memnuniyetsizliğin kamuoyunda kalıcı bir eğilim haline geldiğini gösteriyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Tarım Bakanlığı verilerine göre, yılın ilk yarısında üreticilere 106 milyar liranın üzerinde kaynak aktarıldı. Desteklerin büyük bölümü bitkisel üretim alanına yönlendirildi.

Eskişehir'den havalanan bir F-16 eğitim uçağı Yalova'da düştü. Pilotun sağ kurtulduğu kazaya dair yeni görüntüler paylaşıldı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?