The Economist ve YouGov tarafından gerçekleştirilen yeni bir anket, Donald Trump'ın başkanlık performansına yönelik kamuoyu desteğinin düşük seviyelerde seyrettiğini ortaya koydu. Seçmenlerin büyük çoğunluğu mevcut yönetim biçimini onaylamadığını ifade etti.
The Economist ve YouGov iş birliğiyle düzenlenen güncel bir kamuoyu araştırması, ABD Başkanı Donald Trump'ın görev performansına yönelik seçmen eğilimlerini gözler önüne serdi. Ağustos ayının ilk günlerinde 1589 katılımcıyla gerçekleştirilen çalışmada, Trump'ın başkanlık faaliyetlerini onaylayanların oranı yüzde 33 seviyesinde kaldı. Katılımcıların yüzde 62'si ise mevcut yönetim tarzını onaylamadığını belirtti.
Siyasi tercihlere göre ayrışan veriler, Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 79'unun Trump'a destek verdiğini gösterirken, Demokrat seçmenler arasında bu oran yüzde 4 gibi oldukça düşük bir seviyede gerçekleşti. Uzmanlar, özellikle ekonomi ve İran ile yürütülen dış politika süreçlerinin seçmenler arasındaki kutuplaşmayı artırdığına dikkat çekiyor.
Öte yandan, temmuz ayı sonunda Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan bir başka anket de benzer bir tabloyu yansıtmıştı. Söz konusu araştırmada Trump'ın performansını başarılı bulanların oranı yüzde 32 olarak ölçülmüştü. Bu veriler, başkanlık performansına yönelik memnuniyetsizliğin kamuoyunda kalıcı bir eğilim haline geldiğini gösteriyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılının ilk altı ayında 2,9 milyon çiftçiye 106 milyar lirayı aşkın tarımsal destek ödemesi gerçekleştirdi. Desteklerin büyük bölümü bitkisel ve hayvansal üretim alanlarına yönlendirildi.
Eskişehir'den havalanan bir F-16 eğitim uçağı Yalova'da düştü. Pilotun sağ kurtulduğu kazaya dair yeni görüntüler paylaşıldı.