Pentagon, hava savunma kapasitesini artırmak amacıyla Boeing ve RTX ile yeni üretim anlaşmaları imzaladı. Bu adım, ABD Donanması'nın balistik füze savunma sistemlerini güçlendirmeyi hedefliyor.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ordunun hava savunma kapasitesini artırmak amacıyla Boeing ve RTX şirketleriyle iki yeni çerçeve anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu stratejik hamle, özellikle ABD Donanması'nın deniz konuşlu balistik füze savunma sistemlerinin temelini oluşturan SM-3 füzelerinin üretim sürecini hızlandırmayı amaçlıyor.
Anlaşma kapsamında Boeing, SM-3 Block IIA ve Block IB füzelerinde kullanılan kritik bileşenlerin imalatında öncü bir rol üstlenecek. Aegis Balistik Füze Savunma Sistemi'nin ayrılmaz bir parçası olan bu füzelerin üretim kapasitesinin artırılması, savunma sanayii tedarik zincirinin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor.
Son dönemde yaşanan bölgesel çatışmaların ardından ABD'nin mühimmat stoklarının kritik seviyelere gerilediğine dair uluslararası basında çeşitli iddialar yer almıştı. Ancak Beyaz Saray yönetimi, ABD ordusunun herhangi bir mühimmat sıkıntısı yaşadığı yönündeki bu iddiaları kesin bir dille reddediyor. Yeni imzalanan bu anlaşmalar, savunma sanayii üretimini optimize ederek olası tedarik sorunlarının önüne geçilmesini hedefliyor. Pentagon, bu adımlarla deniz konuşlu savunma sistemlerinin operasyonel hazırlığını en üst seviyede tutmayı planlıyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Pentagon düğmeye bastı! ABD'den hava savunmada kritik hamle
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, son anketlerde AK Parti'nin CHP'nin önünde yer aldığını açıkladı. Özdemir, İstanbulluların belediye hizmetlerinden memnun olmadığını savundu.