Neler yeni

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırım hazırlığı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
20,201
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
67724588db5d90ec5288d98ce94a7b2d89c648941942fc4788b99b9ab153bb8f.webp


ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, İran'a uygulanan ekonomik baskının artacağını ve bu hafta yeni bir bankaya yaptırım uygulanacağını duyurdu. Bessent ayrıca Hürmüz Boğazı'nın stratejik öneminin zamanla azalacağını belirtti.

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, North Carolina eyaletinin Asheville kentinde düzenlenen G20 Maliye Bakanları toplantısı sırasında İran'a yönelik yürütülen ekonomik operasyonlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İran üzerindeki baskının yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Bessent, yaptırımların ve uygulanan ablukanın hedeflenen sonuçları verdiğini ifade etti.

Bessent, İran'ın ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini belirterek, yaptırım sürecinin önümüzdeki dönemde de süreceğini kaydetti. Bu kapsamda, bu hafta bir bankaya yönelik yaptırım açıklanacağını, takip eden haftada ise bir başka bankanın daha hedef alınacağını duyurdu. Bakan, bu adımların İran'ı müzakere masasına oturtmak amacıyla atıldığını ve müttefiklerden destek gördüklerini belirtti.

İran'ın Hürmüz Boğazı'nı bir darboğaz olarak kullanma çabalarına da değinen Bessent, petrolün karadan geçen boru hatlarıyla taşınması sayesinde iki yıl içinde bu bölgenin stratejik değerinin kalmayacağını savundu. Çin ile olan ilişkilere de değinen Bessent, İran'ın nükleer silaha sahip olmaması ve Hürmüz Boğazı'nda seyrüsefer özgürlüğü konularında Çin ile ortak bir noktada buluştuklarını dile getirdi. ABD'nin Çin ile ticaret görüşmelerinde riski azaltma stratejisi izlediğini belirten Bessent, İran'a karşı yürütülen ekonomik operasyonların askeri başarılarla desteklendiğini sözlerine ekledi.

2 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

ABD Hazine Bakanı Bessent, bu hafta bir bankaya yaptırım açıklanabileceğini söyledi

ABD'den İran'a ekonomik baskı: Bankalara yaptırım sürecek

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst