ABD'den kritik mineraller için 162 milyon dolarlık yatırım

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
f044408a39a83e3f9015ce707d5c0b1577eb9bcff1fb7df339868dfecaef2ad0.webp

ABD Enerji Bakanlığı, yerli kaynakları güçlendirmek amacıyla kritik minerallerin geri kazanımına yönelik dokuz projeye 162 milyon dolar fon sağlayacak. Girişim, savunma ve enerji sektörleri için stratejik öneme sahip malzemelerin üretimini artırmayı hedefliyor.

ABD Enerji Bakanlığı (DOE), enerji, savunma ve imalat sektörlerinde yerli kaynakların gücünü artırmak amacıyla kritik minerallerin geri kazanımına odaklanan dokuz projeyi destekleme kararı aldı. Toplamda 162 milyon dolarlık bir fonun ayrıldığı bu projeler, maden atıkları ve endüstriyel hammaddelerden skandiyum, bakır, antimon ve nadir toprak elementlerinin elde edilmesini hedefliyor.

Programın temel amacı, laboratuvar ve pilot aşamasındaki teknolojileri ticari üretim seviyesine taşımak olarak belirlendi. Enerji Bakan Yardımcısı Audrey Robertson, bu yatırımların ekonomik ve ulusal güvenlik açısından kritik bir fırsat sunduğunu belirterek, "hayati bir fırsattır" değerlendirmesinde bulundu. Robertson, ticari ölçekli üretim teknolojilerindeki risklerin azaltılmasının yeni ekonomik fırsatlar yaratacağını vurguladı.

Destek alacak şirketler arasında Anactisis, Still Bright, Nusano, SiTration, Thompson Creek Metals Company USA, Felix Gold, DISA Technologies, Alcoa ve Trigg Minerals bulunuyor. Söz konusu karar, ABD'nin madencilik ve işleme kapasitesini genişletmek amacıyla Ağustos 2025'te duyurulan yaklaşık 1 milyar dolarlık kapsamlı tedarik zinciri stratejisinin bir parçası olarak hayata geçiriliyor. Bu projelerle birlikte, ABD'nin kritik mineral tedarikinde dışa bağımlılığının azaltılması ve yerli üretim kapasitesinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

ABD Enerji Bakanlığı'ndan belirli madencilik projelerine 162 milyon dolar kaynak

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Türkiye'de elektrikli araç şarj tüketimi temmuz ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Hızlı şarj noktaları ve yeşil enerji kullanımı sektördeki büyümeyi destekledi.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?