AB'den İsrail'e Uluslararası Hukuk Çağrısı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
3dbd2f09d8eeac14988e100f54cb1d4d558020a4aad3fede742a495d1029b177.webp

Avrupa Birliği Komisyonu, İsrailli Bakan Ben-Gvir'in Gazze'ye yönelik saldırı çağrılarının ardından Tel Aviv yönetimine uluslararası hukuka uyma uyarısında bulundu. Açıklama, bölgedeki gerilimin tırmandığı bir dönemde geldi.

Avrupa Birliği Komisyonu, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Gazze'ye yönelik sert saldırı çağrılarına tepki gösterdi. Ben-Gvir'in her gece onlarca saldırı düzenlenmesi gerektiğine dair ifadelerinin ardından harekete geçen AB, İsrail hükümetine uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerini hatırlattı.

Brüksel merkezli kurum, bölgedeki insani durumun hassasiyetine dikkat çekerek Tel Aviv yönetimini mevcut hukuk kuralları çerçevesinde hareket etmeye davet etti. Söz konusu çağrı, uluslararası toplumun bölgedeki çatışmaların durdurulması yönündeki beklentilerini bir kez daha gündeme taşıdı.

1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Ben-Gvir'in açıklamalarından sonra AB Komisyonundan İsrail'e uluslararası hukuka uyma çağrısı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İspanya'nın Granada kentinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremde üç kişi hafif yaralandı. Sarsıntı nedeniyle bazı binalarda hasar oluştu.

Sınır Tanımayan Doktorlar yetkilisi Ozan Ağbaş, Gazze'deki insani durumun yapısal kısıtlamalar nedeniyle ağırlaştığını ifade etti. Bölgedeki tıbbi malzeme ve su erişimi üzerindeki engellerin yaşamı tehdit ettiği belirtiliyor.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?