- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 13,340
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
ABD'li büyükelçi Tom Barrack, Golan Tepeleri'ne ilişkin daha önce yaptığı işgal vurgulu açıklamalarını güncelledi. Barrack, ABD'nin bölgeye dair politikasının 2019'daki Trump yönetimi kararlarıyla uyumlu olduğunu belirtti.
ABD'li büyükelçi Tom Barrack, geçtiğimiz hafta Golan Tepeleri'nin işgal altında olduğuna dair yaptığı açıklamalar üzerine yeni bir değerlendirmede bulundu. Barrack, Associated Press'e verdiği demeçte, ABD'nin Golan Tepeleri'ne yönelik mevcut politikasının 2019 yılında Başkan Donald Trump tarafından belirlendiğini ve bu duruşun değişmediğini vurguladı.
Cuma günü sarf ettiği sözlerin bölgenin tarihi statüsüne dair bir tanımlama olduğunu savunan Barrack, ifadelerinin Birleşmiş Milletler'in tutumunu onaylamadığını belirtti. İsrail, 1967 yılındaki Altı Gün Savaşı sırasında ele geçirdiği Golan Tepeleri'ni 1981 yılında ilhak etmişti. Başkan Trump ise 25 Mart 2019 tarihinde, Suriye toprağı olan bölge üzerindeki İsrail egemenliğini tanıdıklarını ilan etmişti. Barrack'ın bu yeni açıklaması, ABD'nin bölgeye yönelik resmi politikasının 2019'daki kararlar çerçevesinde sabit kaldığını teyit etmiş oldu. Kolombiya hükümeti de geçtiğimiz ağustos ayında benzer bir adımla İsrail'in bölgedeki egemenliğini tanıdığını duyurmuştu.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
ABD'li büyükelçi Barrack, Golan Tepeleri'ne ilişkin sözlerini değiştirdi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İkinci el araç piyasasında fiyatlar beş aydır düzenli olarak gerilemeye devam ediyor. Uzmanlar, yıl sonuna kadar fiyatlarda ek düşüşler yaşanabileceğini öngörüyor.
Mevlid Kandili dolayısıyla oruç tutan vatandaşlar, akşam ezanı saatlerini Diyanet verilerine göre takip ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir için akşam namazı vakitleri belirlendi.