Neler yeni

Açık Öğretim Lisesi 2026-2027 kayıt süreci hakkında beklentiler

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
172597a2d0490e47062773799c358788171ea4a52756ebaf502a8c8c5bb261bc.webp

Milli Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim yılı Açık Öğretim Lisesi kayıtlarına dair henüz resmi bir takvim yayımlamadı. Öğrencilerin kayıt kılavuzunu ve ücret bilgilerini bekleyişi sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde eğitimlerini sürdüren Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri, 2026-2027 eğitim öğretim yılına ilişkin kayıt takviminin açıklanmasını bekliyor. Bakanlık tarafından henüz resmi bir duyuru yapılmamış olsa da, kayıt süreçlerine dair beklentiler ve izlenmesi gereken yöntemler netleşmeye başladı.

AÖL 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman başlayacağı, yayımlanacak olan resmi kılavuz ile kesinlik kazanacak. Eğitim camiasındaki genel beklenti, kılavuzun eylül ayı içerisinde erişime açılması ve başvuru sürecinin ekim ayına kadar devam etmesi yönünde. Öğrencilerin, sınav takvimi ve diğer önemli tarihler için MEB'in resmi duyurularını takip etmeleri önem arz ediyor.

Açık Öğretim Lisesi'ne ilk kez kayıt yaptıracak adayların, gerekli belgelerle birlikte en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine giderek şahsen başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru sırasında T.C. kimlik belgesi, vesikalık fotoğraf ve diploma veya tasdikname aslı gibi belgelerin hazır bulundurulması zorunludur.

Kayıt yenileme işlemleri ise büyük oranda dijital ortamda gerçekleştiriliyor. Öğrenciler, belirlenen kayıt ücretlerini MEB'in resmi ödeme portalı veya anlaşmalı bankaların sunduğu dijital kanallar üzerinden T.C. kimlik numaraları ile yatırabiliyor. Ödeme işleminin ardından sistem üzerinden durumlarını kontrol eden öğrencilerin, aktif hale gelen kayıtlarının ardından sorumlu oldukları dersleri seçmeleri gerekiyor.

2026-2027 eğitim öğretim yılı için uygulanacak olan yeni kayıt ve kayıt yenileme ücretleri henüz açıklanmadı. Söz konusu ücret miktarları, Bakanlık tarafından yayımlanacak olan kayıt kılavuzunda net bir şekilde belirtilecek. Öğrencilerin, kayıt durumlarını aolweb.meb.gov.tr adresi üzerinden düzenli olarak kontrol etmeleri ve resmi kaynaklar dışındaki bilgilere itibar etmemeleri tavsiye ediliyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?