Neler yeni

Açık Öğretim Lisesi Ek Sınav Sonuçları İçin Tarih Belli Oldu

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
adb69581546a1b2a1eeb3602556dd9c748a5b11cf1a64ece9d320fa3456f4cc8.webp

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Açık Öğretim Lisesi ek sınavlarının sonuçları 1 Eylül'de açıklanacak. Öğrenciler sonuçlarını sistem üzerinden T.C. kimlik numaralarıyla sorgulayabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yürütülen 2025-2026 eğitim öğretim yılı Açık Öğretim Lisesi ek sınav süreci devam ediyor. Bir yükseköğretim programına yerleşmiş olmasına rağmen mezuniyet şartlarını henüz tamamlayamamış öğrenciler için düzenlenen sınavlar, 22 Ağustos tarihinde başladı ve 31 Ağustos 2026 tarihine kadar sürecek.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen sınavlar, belirlenen e-Sınav merkezlerinde dijital ortamda gerçekleştiriliyor. Sınav takviminin tamamlanmasının ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi.

Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, ek sınav sonuçları 1 Eylül 2026 tarihinden itibaren öğrencilerin erişimine açılacak. Adaylar, sınav sonuçlarını Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden görüntüleyebilecek. Sisteme giriş yapmak isteyen öğrencilerin T.C. kimlik numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanmaları yeterli olacak. Sınav sürecine dair tüm güncel duyurular ve sonuç ekranı, resmi sistem üzerinden takip edilebilecek.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, sahasında Trabzonspor'u konuk ediyor. İki ekip A takım seviyesinde ilk kez birbirine rakip olacak.

Girne'de batan bir yolcu gemisinden 241 kişi sağ olarak kurtarıldı. Kayıp olduğu bildirilen 18 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?