Neler yeni

Adalet Bakanı Gürlek'ten yeni kanun düzenlemesine ilişkin açıklama

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
08bdf83b50b0ed657dc6add7560a95b3b3d926258b4094b0bf4f7d1c0dc6a268.webp

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'un Meclis'te kabul edilmesini değerlendirdi. Gürlek, düzenlemenin toplumsal huzur ve kardeşlik için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'un Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 468 kabul oyuyla yasalaştığını duyurdu. Bakan Gürlek, bu yasal düzenlemenin devletin güvenliğini ve milletin huzurunu esas aldığını ifade etti.

Terörsüz Türkiye hedefinin, ülkenin geçmişte ödediği ağır bedelleri geride bırakmak adına kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Gürlek, bu sürecin Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda millî birlik ve beraberliği güçlendireceğini vurguladı. Gürlek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kanunun ülkemize ve ebedî kardeşliğimize hayırlı olmasını diliyorum."

Sürecin başarıyla tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Bakan Gürlek, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sürece verdiği güçlü desteğe dikkat çekti. Ayrıca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a, düzenlemeye katkı sunan siyasi partilere ve milletvekillerine teşekkür eden Gürlek, atılan bu adımın toplumsal bütünleşme adına kalıcı bir huzur ortamı oluşturmasını temenni ettiğini belirtti.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Adalet Bakanı Gürlek: Terörsüz Türkiye, huzur ve kardeşliği kalıcı hâle getirecek

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

TBMM Genel Kurulu'nda geniş bir mutabakatla kabul edilen yeni kanun, toplumsal bütünleşmeyi hedefliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sürecin devlet politikası olarak yürütüldüğünü vurguladı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?