- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 12,519
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Sosyal medya üzerinden Adalet Bakanı Akın Gürlek ve Gazi Meclis'e yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yapan şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelinin tespiti ve gözaltına alınması için talimat verdi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya platformu Instagram üzerinden Adalet Bakanı Akın Gürlek ve Gazi Meclis'e yönelik hakaret ve küfür içerikli paylaşımlar yapan bir şüpheli hakkında re'sen soruşturma başlattı. Yapılan hukuki değerlendirme sonucunda, söz konusu ifadelerin Türk Ceza Kanunu'nun 125/3-a maddesinde yer alan kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçu ile 301. maddede düzenlenen devletin kurum ve organlarını aşağılama suçu kapsamında olduğu belirlendi.
Başsavcılık, paylaşımları yapan şüphelinin kimliğinin tespit edilmesi amacıyla geniş çaplı bir çalışma başlattı. Soruşturma kapsamında şüphelinin gözaltına alınması yönünde gerekli adli talimatlar verildi. Adli makamlar, şüphelinin yakalanması ve yasal sürecin titizlikle tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Kamuoyuna yansıyan bu skandal ifadeler üzerine başlatılan hukuki süreç, devlet kurumlarına yönelik saldırılara karşı kararlılıkla yürütülmeye devam ediyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Bakan Gürlek’e ve Gazi Meclis’e hakaret ve küfür eden şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Esenyurt'ta maddi hasarlı kaza sonrası sürücüler arasında tartışma çıktı. Görüntü almak isteyen kadın sürücü, diğer araçtaki üç kişinin saldırısına uğradı.
Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini silahla yaralayan şüpheli gözaltına alındı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.