Neler yeni

Adalet Bakanlığından Özgür Özel'in iddialarına sert yanıt

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
30,748
Tepkime puanı
0
Puanları
0
ffe9953245e4ad3ec32745d046fd25fa88563fce6a2322978865633e60aee353.webp


Adalet Bakanlığı, ana muhalefet lideri Özgür Özel'in fon soruşturmasına dair bilgi sızdırıldığı yönündeki iddialarını iftira olarak tanımladı. Bakanlık, soruşturmanın hukuki deliller ışığında kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

Adalet Bakanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel tarafından dile getirilen, fon soruşturmasına dair bakanlıktan bilgi sızdırıldığı yönündeki iddialara yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Bakanlık, bu beyanların gerçeği yansıtmadığını ve kurumu zan altında bırakmaya yönelik mesnetsiz bir iftira olduğunu ifade etti.

Yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın süreci detaylandırıldı. Buna göre, fon ve hisselerdeki olağan dışı hareketlerin tespiti üzerine 19 Ağustos tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'ndan bilgi ve belge talep edilerek adli sürecin başlatıldığı belirtildi. Fonlara yönelik tasfiye kararlarının ise 17 Eylül tarihinde alındığı vurgulandı. Bakanlık, bu kronolojinin soruşturmanın tamamen somut suç şüphesi ve mali veriler doğrultusunda ilerlediğinin kanıtı olduğunu savundu.

Bakanlık yetkilileri, soruşturma sürecini gölgelemeye ve devlet kurumları arasında güvensizlik oluşturmaya yönelik girişimlerin farkında olduklarını belirtti. Açıklamada, teyit edilmemiş manipülatif içeriklerin siyasi polemik konusu haline getirilmeye çalışıldığına dikkat çekildi. Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı'nın iradesi ve kurumlar arası koordinasyonla, vatandaşların haklarının korunması ve adli sürecin etkin bir şekilde işletilmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğini bildirdi.

Soruşturmanın spekülasyonlara göre değil, yalnızca delillerin gösterdiği istikamette kararlılıkla sürdürüldüğünün altı çizildi. Bakanlık, adli makamların kararlılığını tartışmalı hale getirme çabalarının, soruşturmanın arkasındaki odakları perdelemeye yönelik olduğunu öne sürdü. Sonuç olarak, devletin ilgili kurumlarının güçlü bir koordinasyon içinde çalıştığı ve vatandaşların devlete olan güvenini sarsmaya yönelik bu tür iddiaların kabul edilemez olduğu yinelendi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Son Dakika | Adalet Bakanlığından Özgür Özel'in iddialarına yalanlama: Ana muhalefet liderinin beyanları mesnetsiz bir iftiradır

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet →
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
⭐
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst