Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Adana'da yaşayan Şiş ailesi, biyonik kulağı kırılan kızları Ayşegül'ün yeniden duyabilmesi için hayırseverlerden destek bekliyor. Maddi imkansızlıklar yaşayan aile, kızlarının eğitim hayatının aksamasından endişe ediyor.
Adana'nın Yüreğir ilçesinde yaşayan Şiş ailesi, işitme engelli kızları Ayşegül'ün yeniden duyabilmesi için yardım bekliyor. 11 yaşındaki Ayşegül Şiş, beş yıl önce geçirdiği ameliyatla biyonik kulak sahibi olmuştu. Ancak dört yıl önce cihazın kırılmasıyla birlikte küçük kızın dünyası yeniden sessizliğe büründü.
Devletin yasal süre dolmadığı gerekçesiyle cihaz ücretini karşılamaması üzerine aile, yaklaşık 220 bin liralık maliyeti karşılayamadı. Baba Abdullah Şiş'in geçirdiği trafik kazası sonrası çalışamaz duruma gelmesi ve ailenin maddi sıkıntılar nedeniyle evlerinden çıkarılması, süreci daha da zorlaştırdı. Şu anda dedesinin evinde yaşayan aile, kızlarının eğitim hayatının kesintiye uğramasından büyük üzüntü duyuyor.
Anne Ebru Şiş, kızının duyamadığı için okulda arkadaşları tarafından dışlandığını ve bu nedenle okula gitmek istemediğini belirtti. Anne Şiş, "Kızım duysun, arkadaşlarıyla oynasın" diyerek yaşadıkları çaresizliği dile getirdi. Ayşegül'ün yanı sıra ablası Ayfer'in de bozulan işitme cihazının yenilenmesi gerektiğini ifade eden aile, hayırseverlerin desteğiyle çocuklarının yeniden sosyal hayata katılmasını umut ediyor.
Eğitim dönemi yaklaşırken kızlarının okulda yaşadığı zorluklara dikkat çeken anne, Ayşegül'ün sadece yazılanları taklit ederek iletişim kurabildiğini ve bu durumun hem akademik hem de sosyal gelişimini olumsuz etkilediğini vurguladı. Şiş ailesi, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına toplumdan uzanacak bir yardım eli bekliyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
İşitme engelli Ayşegül’ün sessiz feryadı: “Duymak istiyorum”
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.