- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,669
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Rekabet Kurulu, hazır noodle üreticisi Adkoturk hakkında rekabet ihlali iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Kurul, nihai karar verilene kadar şirket için geçici tedbirler uygulanmasına hükmetti.
Rekabet Kurulu, hazır noodle sektöründe faaliyet gösteren Adkoturk isimli şirket hakkında kapsamlı bir soruşturma süreci başlattı. Kurumun resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruya göre, şirketin pazardaki hakim konumunu kötüye kullanarak rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı ve pazardan dışladığı iddiaları mercek altına alındı.
Soruşturma kapsamında, Adkoturk'un bayilerin satış fiyatlarına müdahale ettiği, aktif ve pasif satışları kısıtladığı ve süresiz rekabet etmeme yükümlülükleri getirdiği yönündeki bulgular ciddi bulundu. Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edildiği şüphesiyle başlatılan süreçte, Kurul önemli bir adım daha attı.
Olası rekabet ihlallerinin telafisi imkansız zararlar doğurmasını engellemek amacıyla, nihai karar verilene kadar geçici tedbir uygulanması kararlaştırıldı. Bu kapsamda şirket; satış noktalarına bedelsiz ürün temini, rakip ürünlerin satışını engelleyen delist uygulamaları, aktivite bütçesi ve görünürlük desteği gibi ticari avantajlar sağlayamayacak. Kurul, elde edilen belge ve tespitler ışığında soruşturmanın derinleştirilmesine karar verdi.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Rekabet Kurulu hazır noodle üreticisi hakkında soruşturma başlattı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
7 Ekim 2026 Çarşamba günü futbol ve basketbol branşlarında birçok önemli karşılaşma sporseverlerle buluşuyor. Günün maç programı ve yayıncı kuruluş bilgileri netleşti.