- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 7,877
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Afyonkarahisar'da karayoluna dökülen kimyasal madde, yağışla birleşerek üzerinden geçen araçların kaportasında renk değişimine neden oldu. Olayın ardından temizlik çalışmaları başlatıldı.
Afyonkarahisar'ın Dinar-Çay karayolu üzerinde yaşanan sıra dışı bir olay, sürücülere zor anlar yaşattı. Yola dökülen kimyasal bir madde, bölgede etkili olan yağışla birleşerek asfalt üzerinde köpürdü. Bu güzergahı kullanan araçların lastiklerinden sıçrayan karışım, araçların kaportalarıyla reaksiyona girerek yüzeyin mor ve beyaza bürünmesine neden oldu.
Araçlarının renginin aniden değiştiğini fark eden sürücüler, büyük bir şaşkınlık ve endişe yaşadı. Hasar gördüklerini düşünen vatandaşlar, durumu kontrol ettirmek için bölgedeki akaryakıt istasyonlarına ve oto yıkamacılara akın etti. Yıkama merkezlerinde uzun kuyruklar oluşurken, basınçlı suyla yapılan temizlik işleminin ardından araçların eski haline dönmesi sürücülere rahat bir nefes aldırdı.
Olayın bildirilmesi üzerine harekete geçen Tatarlı Belediyesi itfaiye ekipleri, yola dökülen maddeyi su ve köpük kullanarak temizledi. Karayolları ekipleri ise bölgede inceleme başlatarak, yola dökülen kimyasal maddenin kaynağını ve içeriğini tespit etmek için çalışma yürütüyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Afyonkarahisar'da akılalmaz olay: Yoldan geçen araçlar bir anda mora boyandı!
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde atına şiddet uyguladığı anlar kaydedilen bir kişi, vatandaşların müdahalesi sonrası polis tarafından yakalandı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.