Selam canım forum halkı, nabersiniz? Müzik ve Hayatın Ritmi kategorisine şöyle içten bir konu açalım dedim. Malum, son zamanlarda Spotify'da gezinirken ya da arkadaşlarla muhabbet ederken denk geliyorum; bizim dedelerimizin, babalarımızın gençliğini sallayan o efsanevi Türkçe rock şarkıları yeniden popüler olmaya başladı. Barış Manço'dan Cem Karaca'ya, Erkin Koray'dan Moğollar'a kadar... Hani derler ya, "eski topraklar gibisi yok", vallahi doğruymuş! Bende yeri bambaşka olan "Tamirci Çırağı" veya "Gülpembe" gibi şarkılar açınca bir an dönüp o zamanlara ışınlanmış gibi hissediyorum. Sanki o dönemlerde yaşamasak bile, ruhumuz oralardan bir parça kapmış gibi.
Şimdi merak ediyorum, sizin için bu "eski" ama asla eskimeyen Türkçe rock denince aklınıza ilk hangi şarkı geliyor? Belki de ilk ne zaman, kiminle keşfettiniz bu devrimci sesleri? Ve asıl bomba soru: Bu şarkıların sizde bıraktığı en unutulmaz anı veya his neydi? Hadi bakalım, kulaklığınızı takın (ya da çıkarmayın!) ve sohbetin ritmine dalın!