- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 31,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
İstanbul Şile'de etkili olan sağanak yağışlar Yeşilçay Deresi'nin taşmasına yol açtı. Bölgeye sevk edilen ekipler su tahliye çalışmalarını sürdürüyor.
İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Ağva Mahallesi'nde etkisini gösteren şiddetli yağışlar, Yeşilçay Deresi'nin taşmasına neden oldu. Taşkın suları kısa sürede yollara, tarım arazilerine ve yerleşim yerlerine ulaşarak evler ile iş yerlerini sular altında bıraktı. Ulaşımın yer yer durma noktasına geldiği bölgede, su birikintileri nedeniyle bazı araçlar mahsur kaldı.
Yaşanan olumsuzlukların ardından bölgeye çok sayıda belediye, İSKİ, AFAD ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler, dere yatağındaki tıkanıklıkları gidermek ve biriken suları tahliye etmek amacıyla iş makineleri ve pompalarla yoğun bir çalışma yürütüyor. Yetkililer, taşkın riskine karşı bölgedeki önlemlerin devam ettiğini belirtti.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Ağva'da yollar, tarım arazileri ve evler su altında
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
ABD enflasyon verilerinin etkisiyle altın fiyatlarında satış baskısı gözlemleniyor. Kapalıçarşı'da gram ve çeyrek altın fiyatları güncel rakamlarla işlem görüyor.
MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık mücadelesi devam ederken haftanın eleme adayları netleşti. Jüri üyeleri eşliğinde gerçekleşen yarışmada heyecan doruğa ulaştı.