- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 11,730
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Ukrayna'dan tahliye edilen Ahıska Türkü aileler için Bitlis'te inşa edilen konutların teslim süreci başladı. İkinci etap kapsamında 371 aile yeni evlerine yerleşiyor.
Rusya-Ukrayna savaşının ardından Türkiye'ye getirilen Ahıska Türkü aileler için başlatılan iskan çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Savaşın hemen ardından bölgeden tahliye edilen 3 bin 500 kişi, devletin sağladığı imkanlarla Türkiye'de yeni bir hayata adım attı. Cumhurbaşkanı kararıyla 1000 ailenin iskanlı göçmen statüsünde kabul edilmesinin ardından, İçişleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda kalıcı konut projeleri hayata geçirildi.
Daha önce Elazığ'da ilk etap kapsamında 218 konutun teslimini gerçekleştiren yetkililer, şimdi ise projenin ikinci aşamasını tamamladı. Bitlis'in Ahlat ilçesinde yapımı tamamlanan 371 konut, hak sahibi ailelere teslim edilmeye başlandı. 19 Ağustos tarihinde startı verilen yerleşim süreci, Elazığ ve Bitlis valiliklerinin yoğun desteğiyle yürütülüyor. Kamu kurumlarının iş birliğiyle gerçekleştirilen iskan işlemlerinin, planlanan takvim doğrultusunda kısa süre içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Bu projeyle birlikte Ahıska Türkü aileler, kendileri için hazırlanan modern konutlarda güvenli bir yaşam sürme imkanına kavuşuyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Siber Güvenlik Başkanlığı, bilişim ve teknoloji alanlarında görevlendirilmek üzere 275 personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Başvuruların 11 Eylül tarihine kadar devam edeceği açıklandı.
İsrail cezaevlerinde 45 yıl geçiren Nail El-Bergusi, tahliyesinin ardından yaşadığı ağır koşulları ve sistematik işkence iddialarını paylaştı. Türkiye'ye sığınan Bergusi, ailesiyle buluşabilmek için yetkililerden yardım talep etti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB aracılığıyla yürütülen Kapasite Geliştirme Destek Programı'nın yeni dönem başvurularının açıldığını duyurdu. Program kapsamında işletmelere 30 milyon TL'ye varan finansman ve kefalet imkanları sunuluyor.