Neler yeni

Ahmet Baran Yazgan'ın Siyasi ve Mesleki Kariyeri

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
51ff62831228bbded9c5e38d08803d8a991b9cd32111eb3e40e724e036849cc7.webp

Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, iç mimarlık ve iş dünyasındaki deneyimlerini yerel yönetimlerden parlamentoya taşımıştır. Sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlenen Yazgan, evli ve iki çocuk babasıdır.

1987 yılında Edirne'de dünyaya gelen Ahmet Baran Yazgan, eğitim hayatını tamamladıktan sonra iş dünyası ve yerel yönetimlerde edindiği tecrübelerle dikkat çeken bir isim olmuştur. İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini Edirne'de tamamlayan Yazgan, yükseköğrenimini İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nde bitirerek tamamlamıştır. Ayrıca Sofya St. Kliment Ohridski Üniversitesi'nde Bulgarca dil eğitimi almış ve aynı üniversitede Uluslararası İlişkiler alanında öğrenim görmüştür.

İş hayatında özel bir hastane ve otel yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde bulunan Yazgan, aynı zamanda yerel bir gazetenin imtiyaz sahibidir. Siyasi kariyerine 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Edirne Belediye Meclis Üyesi seçilerek adım atmıştır. Belediye meclisindeki görevi süresince Edirne Katı Atık Yönetimi Birliği Encümeni ve Sağlıklı Kentler Birliği Temsilcisi gibi çeşitli komisyonlarda sorumluluk üstlenmiştir.

Sivil toplum alanında da oldukça aktif bir profil çizen Yazgan; Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV), Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği (ETTDER) ve Edirne Gazeteciler Derneği gibi kuruluşlarda yönetim kurulu üyelikleri ve başkan vekillikleri görevlerinde bulunmuştur. Trakya Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği'nde genel sekreterlik görevini de yürüten Yazgan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Türkiye Turizm Otel Yöneticileri Derneği üyesidir.

Yerel yönetimlerdeki deneyiminin ardından Cumhuriyet Halk Partisi saflarında milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren Ahmet Baran Yazgan, halen Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden kurulu karma komisyonda görev yapmaktadır. İyi derecede İngilizce ve orta düzeyde Bulgarca bilen Yazgan, evli ve iki çocuk babasıdır. İç mimarlık ve iş dünyasındaki birikimini siyasi çalışmalarına yansıtan Yazgan, Edirne'nin parlamentodaki temsilcileri arasında yer almaktadır.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Ahmet Baran Yazgan Kimdir? Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan Kaç Yaşında, Evli Mi, Nereli?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?