Neler yeni

🏠 Airbnb İle Evin Bir Odasını Kiralamak Mantıklı Mı? Yasal Mevzuatlar

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

🔑 Boş Alanları Nakite Çevirirken Dikkat Edilmesi Gereken Yeni Kanunlar

Evinde boş bir odası olan veya seyahate çıktığında dairesini boş bırakanlar için Airbnb, harika ve çok yüksek getirili bir ek gelir modelidir. Özellikle turistik şehirlerde kısa süreli kiralamalar, normal kiraya göre 3 katı daha fazla kazanç sağlayabilir. Ancak son gelen yasal düzenlemelerle birlikte bu iş artık tamamen kurumsal kurallara bağlandı.

📌 Airbnb Kiralamalarındaki Yeni Yasal Şartlar

Apartman Sakinlerinin %100 Onayı: Yeni yasaya göre, binadaki tüm kat maliklerinden (komşulardan) oy birliğiyle yazılı izin belgesi almadan evinizi turistik amaçlı kısa süreli kiralayamazsınız. Tek bir komşunun şikayeti devasa cezalara yol açar.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Belgesi: Evinizin girişine asacağınız resmi plaketi ve izin belgesini bakanlıktan almak zorundasınız. Ayrıca konaklayan yabancı misafirlerin kimlik bilgilerini emniyet sistemine (KBS) bildirmek hayati bir güvenlik zorunluluğudur.
Vergilendirme Süreci: Airbnb üzerinden kazandığınız gelirler de artık doğrudan konaklama vergisi ve gelir vergisine tabidir; sistem tamamen şeffaf hale getirilmiştir.

💭 Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

Yasal izinleri almadan kaçak olarak Airbnb yapmak şu devirde çok büyük risk barındırıyor, cezaları milyon liraları bulabilir. Eğer eviniz lokasyon olarak iyiyse, yasal prosedürleri tamamlayıp kurallara uygun şekilde bu işi yapmak, uzun vadede başınız ağrımadan kazanacağınız muazzam bir pasif gelir kapısı olmaya devam eder.

❓ Gelin Tartışalım!

Değerli Sosyal Forum sakinleri; evini veya odasını Airbnb üzerinden kiraya veren var mı? Yeni yasal düzenlemeler sonrasında bu iş sizce hala karlı mı?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?