AK Parti, 25. Yıl Vizyon Belgesi'ni yayımlayarak Terörsüz Türkiye hedefini ve bu sürecin toplumsal kazanımlarını açıkladı. Belgede, sürecin pazarlıksız yürütüldüğü ve bölgesel istikrarın önemi vurgulandı.
AK Parti, kuruluşunun 25. yılına özel hazırladığı vizyon belgesini kamuoyuna duyurdu. Belgenin merkezinde yer alan Terörsüz Türkiye hedefi, ülkenin yarım asırlık acılarını dindirecek tarihi bir adım olarak nitelendirildi. Metinde, bu sürecin herhangi bir müzakere veya pazarlık yapılmadan, kamu düzeninden taviz verilmeden yürütüldüğü özellikle vurgulandı.
Vizyon belgesinde, terörün sona ermesinin sadece ülke içinde değil, bölgesel ölçekte de istikrar sağlayacağı belirtildi. Suriye ve Irak gibi komşu coğrafyalarda huzurun tesisi için diplomatik ve güvenlik odaklı çalışmaların kararlılıkla devam edeceği ifade edildi. Bu vizyonun, terörden arındırılmış bir bölge inşa etme projesi olduğu kaydedildi.
Belgenin toplumsal ve ekonomik boyutlarına da değinildi. Terörün sona ermesiyle birlikte iç cephenin tahkim edileceği ve kardeşlik hukukunun güçleneceği belirtildi. Ekonomik açıdan ise güvenlik harcamalarından elde edilecek tasarrufların; eğitim, sağlık, tarım, turizm ve sanayi gibi alanlara aktarılacağı açıklandı. Ayrıca, genç nüfusun istihdamını desteklemek amacıyla özel teşvik paketlerinin hayata geçirileceği bilgisi paylaşıldı. AK Parti, bu vizyonun gelecek nesillere bırakılacak en önemli miraslardan biri olacağını ifade ederek, devletin küresel hareket alanının bu sayede genişleyeceğini belirtti.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
AK Parti '25. Yıl Vizyon Belgesi'ni yayımladı! Terörsüz Türkiye vurgusu: Türkiye tarihinin en büyük kazanımlarından biri olacak
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı hedeflerini ve yeni petrol arama projelerini açıkladı. Diyarbakır'daki yeni sahaların Gabar'dan daha yüksek bir üretim potansiyeli taşıdığı belirtildi.