- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 5,020
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, dijital platformların geleneksel medya üzerindeki ekonomik baskısına ve çocukların korunmasına yönelik yeni düzenlemelerin gerekliliğine dikkat çekti. Yetkililer, dijital mecralarda adil bir rekabet ortamı oluşturulması gerektiğini vurguladı.
AK Parti'nin 25. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında CNN Türk yayınına katılan Genel Başkan Yardımcıları, dijital medyanın geleneksel medya üzerindeki etkilerini ve bu alandaki hukuki ihtiyaçları değerlendirdi. Dijitalleşmenin hayatın bir parçası olduğunu kabul eden yetkililer, mevcut sistemdeki adaletsizliklerin giderilmesi gerektiğini savundu.
Hüseyin Yayman, dijital ağların televizyon ve konvansiyonel medyayı reklam gelirleri ile telif hakları konusunda yok saydığını belirterek, bu duruma karşı çifte standart uygulandığını ifade etti. Yayman, sanal medyayı tamamen yasaklamanın bir çözüm olmadığını ancak aile, çocuk ve toplumun korunması adına yeni düzenlemelerin şart olduğunu vurguladı. Özgürlükçü bir yaklaşımı benimsediklerini belirten Yayman, kamu düzeni ve bireysel hakların korunmasının öncelikli olduğunu dile getirdi.
Hasan Basri Yalçın ise dijital medya sektöründeki tekelleşme eğilimlerine dikkat çekti. Türkiye'deki toplam reklam gelirlerinin yarısının tek bir dijital şirket tarafından alındığını belirten Yalçın, bu durumun yerel medya sektörüne ciddi zararlar verdiğini ifade etti. Türkiye'nin dijital teknolojilerin sadece tüketicisi değil, aynı zamanda üreticisi ve hukuk koyucusu olması gerektiğini belirten Yalçın, küresel ölçekte güçlü bir aktör olma hedefinin altını çizdi.
Ömer İleri, dijital mecralardaki tehditlere karşı devletin kararlı adımlar attığını belirtti. Özellikle 5651 sayılı kanun kapsamında yapılan çalışmaların önemine değinen İleri, 15 yaş altındaki çocukların sosyal medyadaki kontrolsüz ortamlardan korunması için yasal düzenlemelerin Genel Kurul'da kabul edildiğini hatırlattı. İleri, bu sürecin uzun soluklu bir mücadele olduğunu ve toplumun dijital değişimlere karşı korunması için çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
"Geleneksel medya yok sayılamaz; gazeteciler, medya sektörü darbe yiyor"
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.