- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 8,896
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu bölgedeki kaosun sorumlusu olarak nitelendirdi. Çelik, Netanyahu yönetimine karşı durmanın insani bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulunarak, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun politikalarının bölge genelinde büyük bir istikrarsızlığa yol açtığını belirtti. Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Netanyahu yönetimini bir soykırım şebekesi olarak tanımlayarak, bu yapının bölgeye kaos ve katliamdan başka bir şey getirmediğini ifade etti.
İsrail yönetiminin iç siyasette yaşadığı sıkışmışlık nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığını savunan Çelik, bu saldırıların temelinde Erdoğan'ın katliamlara karşı sergilediği kararlı duruşun yattığını belirtti. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesinin insani değerler adına bu şebekeyi mahkum ettiğini ve hukuk önünde hesap verilecek günlerin gelmesinin elzem olduğunu vurguladı.
İsrail'in Gazze'deki soykırım iddialarının yanı sıra Batı Şeria, İran, Lübnan ve Suriye'ye yönelik eylemlerinin aynı fanatik ajandanın parçaları olduğunu belirten Çelik, özellikle Suriye'ye yönelik saldırıların bölge halklarının huzurunu hedef aldığını söyledi. Suriye'nin iç bütünlüğünü sağlama çabalarına İsrail'in müdahale ettiğini savunan Çelik, uluslararası toplumun bu duruma karşı ortak bir tepki vermesi gerektiğini dile getirdi. Açıklamasında Netanyahu yönetimine karşı durmanın sadece bölgesel bir mesele olmadığını belirten Çelik, bu tavrın tüm insanlığın haysiyetini savunmak anlamına geldiğini ifade etti.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Ömer Çelik: Netanyahu şebekesine karşı durmak tüm insanlığın haysiyetini savunmaktır
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İspanya'nın Granada kentinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremde üç kişi hafif yaralandı. Sarsıntı nedeniyle bazı binalarda hasar oluştu.