Neler yeni

📖 Akademik İngilizce vs Sokak İngilizcesi (Slang): Makale Dili İle Günlük Dil Farkları

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

Kitaplardaki Resmi Cümlelerin Bar Ve Sokak Ortamlarında Neden Yapay Ve Komik Durduğu Gerçeği

Kurslarda bize öğretilen İngilizce tamamen resmidir: `How are you? I am fine, thank you.` Ancak Londra'da veya New York'ta bir bar ortamına girdiğinizde insanların `What's crackin?`, `I am beat` veya `Hit me up` gibi tamamen sokak argosu (Slang) ve deyimlerle konuştuğunu duyarsınız. Kitap diliyle sokakta konuşmak, robot gibi durmanıza yol açar.

🔀 İki Farklı Dil Frekansının Günlük Hayattaki Kullanım Alanları

Akademik / Kurumsal Dil Kalitesi: İş maillerinde, sınavlarda veya sunumlarda asla sokak jargonu kullanamazsınız; buralarda `phrasal verb` yerine resmi latince kökenli kelimeler (`utilize`, `subsequently`, `implement`) konuşmalıdır.
Sokak Jargonu Ve Samimiyet Bariyeri: Yabancı iş arkadaşlarınızla kahve molasında veya sosyal etkinliklerde aşırı resmi konuşmak araya görünmez soğuk duvarlar örer. Sokak dilindeki güncel kısaltmaları, popüler kültür deyimlerini bilmek o çevreye organik olarak sızmanızı sağlar.

❓ Yabancılarla Konuşurken Aşırı Resmi Kalmaktan Şikayetçi Misiniz? Sokak Argosunu (Slang) Nasıl Öğreniyorsunuz?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?