Neler yeni

Akaryakıt ÖTV Gelirlerinde Önemli Düşüş

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
59bf370af6d6c47a3475838bedb5e435a96b44842dd9f2ad00254cc4c16eda07.webp

Yılın ilk yedi ayında akaryakıt ÖTV tahsilatında ciddi bir gerileme yaşandı. Eşel mobil sistemindeki düzenlemeler ve vergi artışları fiyatlara yansıdı.

Türkiye'de yılın ilk yedi ayını kapsayan dönemde akaryakıt üzerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tahsilatı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 94,2 milyar lira azaldı. Veriler, tahsilatın yüzde 34,4 oranında düşüşle 179 milyar liraya gerilediğini ortaya koyuyor.

Eşel mobil sistemi kapsamında uygulanan destek oranı, 1 Ağustos itibarıyla yüzde 25 seviyesine çekildi. Bu değişikliğin ardından motorin fiyatlarında ÖTV artışı ve KDV düzenlemesiyle birlikte litre başına 3,6 liralık bir fiyat artışı meydana geldi.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Akaryakıtta savaş faturası 94,2 milyar lira! ÖTV gelirleri sert düştü

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukları için 5 bin TL tutarında kırtasiye desteği sağladı. Toplam 100 milyon TL'lik yardım, Vakıfbank şubeleri üzerinden hak sahiplerine ulaştırıldı.

İzmir'in Buca ilçesinde bir mobilya atölyesinde başlayan yangın çevredeki yapılara yayıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılan dört kişilik ailenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?