Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Avrupa Birliği güçleri, Rusya'nın gölge filosuna ait olduğu değerlendirilen bir petrol tankerine Akdeniz'de operasyon düzenledi. AB yetkilileri, yasa dışı petrol ticaretini engellemek amacıyla denetimlerin artırılacağını duyurdu.
Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Akdeniz'de yürütülen IRINI Operasyonu kapsamında Rusya'nın gölge filosuna ait olduğundan şüphelenilen MV SUN isimli bir petrol tankerine el konulduğunu duyurdu. Pazar günü gerçekleştirilen operasyonun temel gerekçesinin, geminin sahte bayrak kullanarak uluslararası denizcilik hukukunu ihlal etmesi olduğu belirtildi.
Kallas, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı finanse etmek için kullandığı yasa dışı petrol satışlarının engellenmesi gerektiğini vurguladı. Bu operasyonun, son aylarda AB güçleri tarafından denetlenen altıncı şüpheli gemi olduğu kaydedildi. AB, Rusya'nın yaptırımları aşmak için oluşturduğu bu deniz ağını kırmak adına baskılarını artırmaya devam ediyor.
Konuyla ilgili olarak AB savunma bakanlarının İrlanda'da bir araya geleceği ve Rusya'nın gölge filosuna karşı uygulanabilecek yeni yaptırım paketlerini masaya yatıracağı bildirildi. Toplantıda, özellikle petrol gelirlerinin kesilmesi ve denetim mekanizmalarının daha etkin hale getirilmesi hedefleniyor. AB yönetimi, Rusya'nın savaş ekonomisini destekleyen bu tür lojistik faaliyetlerin durdurulması konusunda kararlı olduklarını ifade ediyor. Operasyonlar, bölgedeki deniz güvenliği ve yaptırımların uygulanabilirliği açısından kritik bir öneme sahip olmaya devam ediyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Rus tankerine Akdeniz'de baskın: AB güçleri gemiye çıktı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, polis koruması altında Mescid-i Aksa'ya giriş yaptı. Ziyaret sırasında bölgedeki statü ve yönetim yetkileri yeniden gündeme geldi.