Neler yeni

Akdeniz'i kirleten 23 tesise 47,5 milyon lira ceza

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
denetim-2479635.jpg

**Akdeniz'i Kirleten 23 Tesise Toplam 47 Milyon 599 Bin Lira İdari Para Cezası Uygulandı**

**Ankara -** Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Akdeniz'de son dönemde artan mikroplastik kirliliği iddiaları üzerine geniş kapsamlı bir denetim süreci başlattı. Yapılan titiz incelemeler sonucunda, kirliliğe neden olduğu tespit edilen 23 tesise toplam 47 milyon 599 bin lira tutarında idari para cezası uygulandığı bildirildi. Bu cezalar, Akdeniz'in hassas ekosistemini koruma ve çevresel standartlara uyumu sağlama hedefiyle atılan önemli adımlar olarak kaydedildi.

Bakanlık ekipleri, Akdeniz kıyılarında yer alan 5 ilde, sanayi ve diğer faaliyet alanlarına odaklanarak seri denetimler gerçekleştirdi. Özellikle mikroplastiklerin deniz yaşamı ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri göz önüne alınarak yürütülen bu denetimlerde, atık yönetim sistemleri, deşarj noktaları ve çevresel izinlere uygunluk detaylı bir şekilde incelendi. İncelemeler sonucunda, mevzuata aykırı hareket ettiği belirlenen tesisler hakkında gerekli yasal işlemler derhal başlatılmıştır.

Uygulanan bu idari para cezaları, çevre kirliliğiyle mücadelede sıfır tolerans politikasının kararlı bir göstergesi niteliğindedir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Akdeniz'in doğal güzelliklerinin ve biyoçeşitliliğinin korunmasına yönelik denetim faaliyetlerinin aralıksız sürdürüleceğini ve çevresel sorumluluklarını yerine getirmeyen işletmelere karşı yasal yaptırımların uygulanmaya devam edeceğini vurgulamıştır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?