Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Baykar'ın geliştirdiği AKINCI TİHA, yerli güdüm kitleri ile gerçekleştirdiği atış testlerinde hedefleri başarıyla vurdu. Test süreci Selçuk Bayraktar tarafından paylaşılan görüntülerle duyuruldu.
Baykar tarafından yerli imkanlarla üretilen AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), savunma sanayisindeki yeteneklerini yeni bir testle kanıtladı. Gerçekleştirilen atış faaliyetlerinde, ASELSAN imzalı LGK-82 Lazer Güdüm Kiti ile TÜBİTAK SAGE ve ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen GÖZDE Güdüm Kiti kullanıldı.
Yapılan denemelerde her iki mühimmat sistemi de belirlenen hedefleri tam isabetle vurarak görevini başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, testlerin başarıyla sonuçlandığını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı görüntülerle kamuoyuna duyurdu. Yerli mühimmat sistemlerinin entegrasyonuyla AKINCI TİHA'nın operasyonel gücü bir kez daha tescillenmiş oldu.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Akıncı TİHA'dan nefes kesen başarı: Hedefi tam isabetle vurdu!
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Venezuela, enerji altyapısını güçlendirmek ve petrol üretimini artırmak amacıyla Chevron, Eni ve GE Vernova ile kapsamlı anlaşmalar imzaladı. Ülke, önümüzdeki dönemde milyarlarca dolarlık yatırım çekmeyi hedefliyor.
Tekirdağ açıklarında nadir görülen bir denizanası türü vatandaşlar tarafından kaydedildi. Sıcak denizlerde yaşayan canlının Marmara'daki varlığı dikkat çekti.